Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Afghanistan

Temaside om den danske indsats i Afghanistan 

For første gang er Forsvarets indsats i Afghanistan samlet på ét sted.

Her på siden vil du i ultimo september kunne dykke ned i historien tilbage fra 2001 og frem til i dag.

Det danske forsvar har været involveret i Afghanistan siden den amerikansk-ledede Operation Enduring Freedom begyndte i 2001 i Afghanistan. Den nye afghanistanside viser blandt andet udviklingen af våben, udrustning, fly og køretøjer som har været udsendt i Afghanistan.

Få et indblik ind i en række operationer med danske soldater og se tilbage på den politiske baggrund for indsatsen. Siden bliver løbende udbygget, og giver allerede nu mulighed for at navigere rundt på et interaktivt kort og få et hurtigt overblik på en tidslinje med beslutninger tilbage fra 2001.

For første gang nogensinde viser Forsvaret også, hvor de danske soldater er faldet og hvilke personer, der har modtaget Forsvarets tapperhedsmedalje i forbindelse udsendelsen.Indsatsen i Afghanistan har været utrolig kompleks.
Vi præsenterer derfor oplysningerne på en enkel og overskuelige måde. Det gælder helt oppefra omkring den internationale organisation bag indsættelsen, længere ned til hvordan en dansk kampgruppe er opbygget og helt ud i den spidse ende, hvor man kan se optagelser fra soldaternes hjelmkameraer.

Temasiden offentliggøres ultimo september 2014.


Spørgsmål omhandlende projektet kan sendes til afghanistan@mil.dk
Sidst opdateret 12-09-2014 - kl. 10:38

Den nye mission i Afghanistan