MØD FORSVARET ANSIGT TIL ANSIGT

Forsvarets medarbejdere passer på Kongeriget Danmark

Mød dem her

Forsvaret

Forsvaret håndhæver Danmarks og Rigsfællesskabets suverænitet og er en del af samfundets samlede beredskab. Forsvaret bidrager til international konfliktforebyggelse og deltager i fredsbevarende og fredsskabende indsatser, når Folketinget beslutter at anvende militær ekspertise og kapacitet. 

De tre værn

Forsvaret løser opgaver i Danmark, i Rigsfællesskabet og udsendt i internationale missioner. Forsvaret råder over Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

Forsvar for hele Rigsfællesskabet

Forsvaret hævder kongeriget Danmarks suverænitet i hele Rigsfællesskabet. Arktisk Kommando har ansvaret for et område fra Færøerne i øst til farvandene omkring  Grønland i nord og vest. Opgaverne omfatter det militære forsvar, men Forsvaret støtter også med en lang række opgaver af mere civil karakter som eftersøgning og redning, fiskeriinspektion, miljøovervågning og forureningsbekæmpelse.

Et hold fra Slædepatruljen Sirius ved Mestersvig

Slædepatruljen Sirius gennemfører overvågning og suverænitetshævdelse i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland. Patruljen varetager også politimyndigheden i nationalparken. Foto: Søværnet

Karriere i Forsvaret

Forsvaret er en af Danmarks største og mest alsidige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. Klik dig videre til information om værnepligt, uddannelse, karriereveje og jobmuligheder i Forsvaret.

HRU eleverne fra Trænnregimentet afslutter deres Pres-tur med den berygtede Fase 2: hårde, udmattende samarbejdsøvelser med træstammer.

Værnepligt kan være en kort oplevelse, der flytter dig for altid. Eller en indgang til utallige muligheder på en af Danmarks største og mest alsidige arbejdspladser. Foto: Henrik Kastenskov / Forsvaret

HRU eleverne fra Trænnregimentet afslutter deres Pres-tur med den berygtede Fase 2: hårde, udmattende samarbejdsøvelser med træstammer.

Det kræver mental styrke og stålfast vilje at komme igennem uddannelsen til soldat ved Frømandskorpset eller Jægerkorpset. Der stilles også ekstraordinære krav ved mange andre uddannelser i Forsvaret. Til gengæld bliver du en af de bedste på dit område. Foto: Emil Klinke Jensen / Forsvaret